Frequently Asked Questions

Klik op de verschillende tabbladen hieronder voor de FAQ per onderwerp

Algemeen

Wat zijn jullie tarieven?

Onze tarieven verschillen per service. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van al onze tarieven per service.

Kan ik mijn artikelen langsbrengen?

Je bent elke werkdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur van harte welkom op je artikelen te komen brengen en ophalen. We laten je graag onze studio zien.

Kan ik bij jullie parkeren?

Ja je kan bij ons gratis parkeren. Wij hebben 10-15 eigen parkeerplekken waarvan 2 parkeerplekken voorzien zijn van oplaad palen voor elektrische auto’s. Je kan je auto op onze kosten opladen.

Waar kan ik mijn pakket(ten) naartoe sturen?

Het adres van onze studio is: Amsterdamsestraatweg 7A, 1411 AW te Naarden. Onze studio is op werkdagen geopend van 09.00 uur tot en met 17.30 uur.

Hoeveel klanten hebben jullie?

Wij mogen voor meer dan 250 klanten de fotografie en video’s verzorgen.

Worden de artikelen weer ingepakt in de originele verpakkingen?

Hangtags, labels en andere kaartjes worden altijd weer terug geschoten aan de kleding. Ook wordt eventueel verpakkingsmateriaal onder in de doos terug gedaan. Artikelen worden echter niet ingepakt in de originele verpakking. Wil je dit wel dan rekenen wij daar € 4,- per artikel voor.

Orders

Moet ik online een order aanmaken?

Ja, wij vragen iedereen om online een order aan te maken. Doormiddel van een ordersysteem weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Zowel het EasyShoots personeel als jij als klant. De kans op fouten of onduidelijkheid is hierdoor het kleinst.

Wanneer kan mijn order worden ingepland?

Je ontvangt maximaal 1 werkdag na het aanmaken van je order een mail van ons met de geplande shoot datum. Wij proberen de meeste orders binnen 10 werkdagen in te plannen. Afhankelijk van de drukte en hoeveelheid kan dit eerder of later zijn.

Kan ik later extra artikelen toevoegen aan mijn order?

Je kan maximaal 10% extra artikelen toevoegen aan je order nadat deze is ingepland. Pas je order dan aan en stuur de aangepaste order naar order@easyshoots.nl. Heb je meer artikelen die je wil toevoegen dan vragen we je een nieuwe order aan te maken voor die artikelen.

Kan ik een order aanmaken via mijn smartphone?

Ja, dat kan mits je excel of numbers op je smartphone hebt geïnstalleerd. Wij vragen je namelijk om een excel lijst in te vullen. Heb je deze apps niet op je smartphone staan maak dan via je PC of laptop een order aan.

Hoe maak ik online een order aan?

Wij maken onderscheid tussen twee orders. 1. Order voor kleding gerelateerde artikelen. 2. Order voor schoenen & accessoires. Heb je kleding en schoenen die je wil laten fotograferen, maak dan twee orders aan. Klik op de links om een order aan te maken of navigeer naar het menu. Je wordt aan de hand meegenomen door een keuze menu (nieuwe klanten). Tegen het einde van de vragenlijst kan je een orderformulier (excel) downloaden. Vul deze zo uitgebreid mogelijk in.

In het orderformulier (excel) vragen we je artikelen toe te voegen die je wil laten fotograferen. Je kan per artikel aangeven welke shots benodigd zijn. Tevens kan je aangeven of het artikel spoed heeft (48-uur service), waar we met de styling op moeten letten, welke detailshots gewenst zijn, etc.

Kom je er toch niet uit? Stuur dan een mail naar order@easyshoots.nl of bel met 035 711 0860 en we helpen je graag met het aanmaken van je order.

Hoeveel dagen na de shoot kan ik de bewerkte beelden verwachten?

3 werkdagen na de (laatste) geplande shoot dag kan je de bewerkte beelden verwachten. Dit geldt voor orders met minder dan 100 foto’s. Voor orders met meer dan 100 foto’s hanteren wij 5 werkdagen na de laatste geplande shoot dag.

Wanneer moeten mijn artikelen uiterlijk in de studio aanwezig zijn?

Om de shoot goed voor te bereiden hebben wij minimaal 1 werkdag van te voren jouw artikelen nodig bij ons in de studio. Zorg er dus voor dat je je artikelen op tijd opstuurt of langs brengt.

Mannequin fotografie

Welke maten moet ik opsturen voor de mannequin fotografie?

Voor dames is de beste maat confectiemaat 36 of casual maat S. Voor heren is de beste maat confectiemaat 50/52 en casual maat M. Voor kinderen is de beste maat 128/8. Bij mannequin fotografie is het, voor het eindresultaat, beter dat de kleding eerder iets te strak zit dan iets te los. Zelf kan je het beste inschatten welke maat het beste resultaat oplevert.

Blijf je de mannequin zien op de foto’s?

Nee wij maken gebruik van een magic mannequin. Deze mannequin is modulair opgebouwd waarbij wij verschillende elementen kunnen ontkoppelen om direct de binnenkant van het artikel kunnen zien. Bij sommige artikelen gaat dat niet, denk aan een open vest, daar zal je altijd iets van de mannequin blijven zien, maar dan fotograferen wij een extra beeld en photoshoppen wij die in het originele beeld.

Heeft de mannequin ook een sportstand?

Sportkleding wordt meestal schuin van voren gefotografeerd. Wij kunnen de mannequin draaien en dus van elke hoek fotograferen. In het orderformulier staan tevens voorbeeldfoto’s.

Kan ik kiezen uit mannequins met verschillende houdingen?

Helaas kunnen de mannequins niet allemaal verschillende houdingen aannemen. Wel kan je kiezen welk aanzicht geschoten moet worden. In het order formulier zijn de verschillende standen visueel in beeld gebracht. Mocht je toch graag een specifieke houding gefotografeerd willen hebben dan kan je je eigen mannequin aanleveren. Neem hiervoor contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Platte fotografie

Welke vormen van platte fotografie bieden jullie aan?

Platte fotografie wordt bij ons altijd hangend of aan een kledinghanger geschoten. Je kan vervolgens kiezen of je de kleding losjes of strak gestyled wil hebben.

Fotograferen jullie geen platte kleding op de grond met kreukels?

Wij bij EasyShoots vinden dat kledingstukken beter uitkomen als ze hangen. Je ziet zo de natuurlijk val.

Welke maat kleding moet ik opsturen voor platte fotografie?

Voor platte fotografie maakt het niet uit welke maat je opstuurt. Wel geeft het het mooiste resultaat als er consistentie zit in de maten zodat alle kledingstukken ongeveer even groot in beeld komen.

Detail fotografie

Wat wordt er verstaan onder detail fotografie?

Het woord zegt het eigenlijk al. Je maakt een foto van een detail van je artikel. Dit kunnen belangrijke aspecten zijn van je artikel, maar ook kan het de stof of structuur zijn die jouw artikel onderscheid van de rest.

Waarom zijn detailfoto’s een goede toevoeging?

Detailfoto’s laten je product tot leven komen. Of het nu gaat om kleding, schoenen, tafels, fietsen of elk ander artikel, alle producten hebben een bepaalde structuur of stof die van veraf moeilijk over te brengen is. Een goede detailfoto kan enorm bijdragen aan het gevoel van een product. Daarnaast is een detailfoto natuurlijk uitermate geschikt om belangrijke aspecten van een product te tonen.

Waar moet ik aan denken bij het laten maken van detailfoto’s?

Elke detail foto kan weer compleet anders zijn dan de vorige. Er zijn dus een aantal zaken waar je van te voren goed over na moet denken. Van hoe dichtbij wil je je artikel in beeld hebben? Vanuit welke hoek komt het detail het beste naar voren? Welk detail van je artikel moet gefotografeerd worden? Welke belichting  gebruiken we om je detail zo mooi mogelijk in beeld te krijgen? Ben je zelf niet zeker wat de beste manier is, kijk dan eens online naar andere partijen. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden. Ook kan je het geheel aan ons overlaten. Wij zorgen voor een sterk beeld.

Schoenen fotografie

Hoe moet ik de schoenen aanleveren?

Zorg ervoor dat je schoenen ongedragen en netjes verpakt in de studio aankomen.

Ik heb niet van elke schoen een volledig paar beschikbaar, is dat erg?

Dit hoeft geen probleem te zijn. Je kan ervoor kiezen om enkel van één schoen foto’s te laten maken. Zorg er dan wel voor dat alle schoenen linker OF rechter schoenen zijn.

Uit hoeveel foto’s bestaat een 360 graden animatie?

Voor de 360 graden animaties van schoenen maken wij 36 hoge resolutie beelden.

Welke maat schoenen moet ik aanleveren?

De maat van de schoenen maakt niet uit. Raadzaam is wel om zoveel mogelijk dezelfde maat te laten fotograferen voor een consistent geheel.

Wat voor productvideo’s maken jullie van de schoenen?

Een schoenvideo bestaat uit een korte video (12-14 seconden) bestaande uit 1, 3 of 4 shots afhankelijk welke video stijl bij je product past. Je kan kiezen uit een 360 video, video met harde overgang (3 shots) of met een zachte overgang (4 shots).

Accessoire fotografie

Kan ik alle soorten accessoires laten fotograferen?

Ja wij kunnen in principe elk soort accessoire fotograferen. Het kan echter zo zijn dat je hele grote (>40 cm), doorschijnende en/of spiegelende accessoires hebt. Als wij deze goed in beeld willen brengen hanteren wij een andere manier van fotograferen. Hier zit dan ook een ander prijskaartje aan. Vraag naar de mogelijkheden als je niet zeker bent via info@easyshoots.nl of bel met 035 711 0860.

Fotograferen jullie ook juwelen en sieraden?

Ja wij kunnen ook sieraden en juwelen fotograferen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en oplever niveau zal de prijs bepaald worden.

Uit hoeveel foto’s bestaat een 360 graden animatie?

Voor de 360 graden animaties van accessoires maken wij 36 hoge resolutie beelden.

Ik wil tassen laten fotograferen, moeten die gevuld aangeleverd worden?

Nee dat hoeft niet. Wij zorgen ervoor dat je tassen goed gevuld worden. Sommige materialen laten zich echter moeilijk stomen en kreukels kunnen worden geminimaliseerd als de tas een tijd gevuld en wel blijft staan. Beoordeel zelf of dit bij jouw tas van toepassing is.

Wat voor productvideo’s maken jullie van de accessoires?

Een productvideo bestaat uit een korte video (12-14 seconden) bestaande uit 1, 3 of 4 shots afhankelijk welke video stijl bij je product past. Je kan kiezen uit een 360 video, video met harde overgang (3 shots) of met een zachte overgang (4 shots).

48-uurs service

Wanneer gaat de 48 uur in?

De 48-uurs service gaat in vanaf het moment dat de spullen in de studio zijn ontvangen (weekenden uitgesloten).

Is er een limiet voor het aantal artikelen dat ik met de 48-uurs service kan laten fotograferen?

Ja, om kwaliteit, consistentie en service aan te kunnen bieden, ook binnen 48 uur, hanteren wij een maximum van 30 foto’s per order (let op, geen 30 artikelen).

Kan ik ook een gedeelte van mijn order met de 48-uurs service laten fotograferen?

Ja. Je kan in het orderformulier per regel aangeven voor welke items je gebruik wil maken van de 48-uurs service.

Worden mijn artikelen binnen 48 uur gefotografeerd of ontvang ik ook de bewerkte beelden binnen 48 uur?

Je ontvangt binnen 48 uur (werkdagen) nadat de spullen zijn ontvangen in de studio de bewerkte beelden. Ze zijn dan klaar voor gebruik. Let op, weekenden tellen niet mee.

Kan ik ook video’s of 360 graden animaties laten maken met de 48-uurs service?

Ja. Ook schoen- en accessoire video’s en animaties kunnen wij binnen 48 uur maken en opleveren.

Zijn er extra kosten verbonden aan de 48-uurs service?

Ja. Wij reken een 50% premium bovenop het standaardtarief voor deze service.

Modelfotografie

Moet ik zelf een model regelen of regelen jullie dat?

Dat kan maar het hoeft niet. Heb je goede ervaringen met een model of ken je iemand die model wil staan neem die dan gerust mee. Wil je liever dat wij een model voor je boeken dan doen we dat graag voor je.

Hoeveel artikelen kan je in een dag fotograferen?

Het is moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. Dit heeft te maken met de professionaliteit van het model, het aantal modellen, de voorbereiding, jouw kritische oog, het aantal foto’s per artikel en de grootte van je team. Gemiddeld kan je uitgaan van 50 artikelen per dag.

Krijg ik een consistent beeld als shoots op verschillende dagen plan?

Ja, absoluut. Dit is waar onze geavanceerde robot apparatuur tot zijn recht komt. Zowel licht als camera positie worden opgeslagen als jou eigen preset. Kom je een week, maand of jaar later terug dan kunnen we met één klik op de knop jouw instellingen weer reproduceren. Zo garandeer je een consistent en uniform geheel op je website.

Moet ik professioneel model inhuren of kan mijn vriend/vriendin ook model staan?

Iedereen kan model staan tijdens een shoot. Houd er echter wel rekening mee dat een professioneel model precies weet wat hij/zij doet. Je kan op een dag substantieel meer artikelen schieten als je met een professioneel model werkt. Ongeoefende modellen hebben meer sturing nodig.

Kan ik verschillende achtergronden gebruiken?

Ja we kunnen elke achtergrond ophangen die je wilt. Je kan ook variëren met attributen.

Moeten de beelden nog bewerkt worden achteraf?

Dat is helemaal aan jou. We kunnen je de beelden aanleveren zoals ze geschoten zijn of we kunnen ze voor je bewerken. Bewerking kan uiteenlopen van enkel de vloer opschonen en beelden uitlijn tot volledige bewerking van huid, kleding contouren, kreukels verwijderen en kleurcorrecties. Jij bepaalt zelf het oplever niveau. Omdat wij van te voren samen afspreken hoeveel bewerking er per foto gewenst is kom je nooit voor verrassingen te staan als je de factuur ontvangt.

360 graden fotografie (op model)

Moet ik zelf een model aanleveren of regelen jullie dat?

Dat kan maar het hoeft niet. Heb je goede ervaringen met een model of ken je iemand die model wil staan neem die dan gerust mee. Wil je liever dat wij een model voor je boeken dan doen we dat graag voor je.

Uit hoeveel foto’s bestaat een 360 graden animatie?

Voor de 360 graden animaties op model maken wij 60 hoge resolutie beelden.

Hoe worden de 360 animaties aangeleverd?

Per animatie ontvang je een map met daarin de 60 hoge resolutie afbeeldingen.

Zijn de kosten van het model bij de prijs inbegrepen?

Nee. De prijs per animatie is exclusief de kosten van het model.

Moet ik bij de shoot aanwezig zijn?

Dat is geheel aan jou. Je kan de shoot in zijn geheel aan ons uitbesteden of zelf aanwezig zijn bij de shoot.

Modelvideo

Moet ik zelf een model aanleveren of regelen jullie dat?

Dat kan maar het hoeft niet. Heb je goede ervaringen met een model of ken je iemand die model wil staan neem die dan gerust mee. Wil je liever dat wij een model voor je boeken dan doen we dat graag voor je.

Uit hoeveel video templates kan ik kiezen?

Je kan uit vier video templates kiezen. 1. 12 seconden filmen zonder onderbreking. 2. Look: Deze videostijl, ook wel catwalk video genoemd, wordt veelal gebruikt op productpagina’s van webshops. 3. Focus: Deze videostijl is uitermate geschikt als je de nadruk wilt leggen op een specifiek kledingstuk en zoom in op een bepaald detail. 4. Slow motion: Wil je langer de aandacht op je artikel behouden dan is deze stijl een goede optie. Bij deze videostijl worden enkel slowmotion beelden gebruikt en fade-in’s tussen de shots door.

Hoe lang zijn de video’s?

De video’s zijn tussen de 12 en 14 seconden lang.

Kan ik de video’s direct gebruiken?

Ja de video’s zijn dezelfde nog klaar. We kunnen zelfs enkele video’s via airdrop tijdens de shoot doorsturen naar je telefoon of laptop.